Interiér rodinného domu Praha 5 Stodůlky

Návrh interiéru řadového rodinného domu nacházejícího se v nově realizovaném developerském projektu v Praze je vytvořen s ohledem na maximální funkčnost, využitelnost, jednoduchost užívaní a požadavky mladé rodiny se dvěma dětmi v předškolním a školním věku. Požadavkem majitelů bylo podpoření vzdušnosti, lehkosti a světlých barev v interiéru s barevnými hravými akcenty bez jakýkoliv stavebních úprav v interiéru. Základem návrhu interiéru bylo sjednocení místností velmi kvalitní dubovou podlahou, která byla nejnákladnější klientskou změnou, majitelé se nechali přesvědčit do investice a nyní si krásnou podlahu jen pochvalují. Sjednotila celý interiér domu včetně schodiště. Obývací pokoj je opticky propojen s kuchyňským koutem a jídelnou barevností nábytku a použitím tapety ve stejném dezénu. Tapety byly použity v každé místnosti. Prostor v přízemí domu je logicky uspořádán do čtyř zón - prostor na vaření, jídlo, odpočinek s knihou v ruce a relaxaci na velké pohovce. Obývací pokoj je opticky propojen se zahradou, na které se nachází velký bazén, který ocení především v letních měsících dvě malé děti. Kuchyňská sestava je propojena s obytnou místností knihovnou lemující celou stěnu za jídelním stolem. Celý interiér je zařízen volně stojícím i vestavným nábytkem v bílé barvě s doplňky v dekoru dubového dřeva, žluté, modré a šedé barvě. Vestavný nábytek zhotovený na míru je doplněn drobným nábytkem z běžně dostupných kolekcí obchodních domů. Hlavním úkolem při návrhu místností bylo maximální využití úložných prostor při zachování vzdušnosti domu. Návrh tedy zohledňuje propojení maxima úložného prostoru a prostoru pro volný pohyb majitelů domu. Jednotlivé prvky jsou navrženy do posledního detailu a s mimořádným důrazem na jejich užitnou a estetickou hodnotu. Barevnost odkazuje na nízký věk majitelů domu. V ložnici byl do hmoty šatních skříní zakomponován i kosmetický stolek s taburetem pro chvíle, kdy se děti přetahují o místo u umyvadel v koupelně. Pokoj syna je vybaven s ohledem na jeho školní věk knihovnou, rozsáhlým pracovním stolem a velkou skříní, na stěnu proti posteli byly instalovány cvičící ribstole. Pokoj dcerky je nyní zařízen nábytkem z bývalého bytu a návrh s realizací čeká na její vstup mezi školáky.

datum

2017-2018

typ

interiér rodinného domu

stav

v realizaci

pohled do hlavní obytné místnosti v přízemí | 1+1 atelier

pohled do hlavní obytné místnosti v přízemí

Pohled do obývacího pokoje s kuchyňským a jídelním koutem | 1+1 atelier

Pohled do obývacího pokoje s kuchyňským a jídelním koutem

pohled do ložnice rodičů | 1+1 atelier

pohled do ložnice rodičů

pohled do ložnice rodičů | 1+1 atelier

pohled do ložnice rodičů

Pohled do pokoje syna | 1+1 atelier

Pohled do pokoje syna

Pohled do klučičího pokoje od pracovního stolu | 1+1 atelier

Pohled do klučičího pokoje od pracovního stolu